Forlæng BoligJobordningen

Kim Andersen, Venstres ordfører for Erhvervs, Vækst- og Eksport.
Kim Andersen, Venstres ordfører for Erhvervs, Vækst- og Eksport.

I begyndelsen af 2013 afskaffede regeringen den succesrige BoligJobordning. Det fik hver tredje medlemsvirksomhed i Håndværksrådet til at varsle fyringer.

Med vækstpakken sidste år fik Venstre genindført BoligJobordningen, og vi fik den udvidet til også at omfatte fritidsboliger. Ordningen har både sin berettigelse og en effekt. Alligevel taler regeringspartierne nu om, at afskaffe ordningen. Men hvorfor dog det? Det er både uklogt og uforståeligt. BoligJobordningen holder hånden under danske arbejdspladser, hjælper danske familier i en travl hverdag og er med til, at gøre sort arbejde hvidt. For regeringen vil det åbenbart ikke være nogen katastrofe, hvis alt dette forsvandt som dug for solen. Men det vil det for Venstre. Ved de kommende vækstforhandlinger vil vi derfor endnu engang forsøge at overbevise regeringen om, at en forlængelse af ordningen er en god ide.

BoligJobordningen har nemlig bevidst sit værd. Der er tale om en velindkørt, velafprøvet og populær ordning, som alene i 2012 skabte 5.000 jobs i håndværkerbranchen.

Mere end en halv million danskere har indtil videre benyttet sig af ordningen til alt fra vedligeholdelse og isolering, til rengøring, vinduespudsning og hjælp til haven.

Da Venstre fik udvidet ordningen til også at omfatte sommer- og fritidshuse, er den med til at reducere energiforbruget. Og ordningen bidrager til en generel vedligeholdelse af boligmassen, og den er med til at skabe vækst i sommerhusområderne og på landet, hvor der i den grad er brug for økonomisk aktivitet og arbejdspladser.

Men regeringen lytter åbenbart ikke til de gode argumenter eller til branchen – eller til mange almindelige danskerne for den sags skyld. I stedet skaber den fornyet usikkerhed om ordningen. I en tid hvor danskerne og de små- og mellemstore virksomheder i blandt andet rengørings-, bygge- og anlægsbranchen efterspørger forudsigelighed og stabilitet. Venstre vil arbejde for en forlængelse af ordningen ved de kommende vækstforhandlinger.

Relateret indhold