Ordentlig infrastruktur er vejen til produktivitet

Administrerende direktør Henrik Garver, FRI.
Administrerende direktør Henrik Garver, FRI.

DI har i dag offentliggjort deres produktivitetsrapport. Rapporten viser, at Danmark ryger tre pladser ned på listen og ikke længere blandt den øverste tredjedel af mest produktive OECD-lande.

Det er et problem, fordi det betyder, at Danmark bliver overhalet indenom af andre lande, når udenlandske investorer skal vælge, hvilket land de skal placere deres forretninger i.

En af årsagerne der bliver fremhævet i rapporten, som årsag til manglende udenlandske investeringer, er Danmarks infrastruktur. Selvom der har været investeret meget i dansk infrastruktur over de seneste år, er det ikke tilstrækkeligt, når man sammenligner os med andre lande på listen.

Rapporten tydeliggør vigtigheden af en ordentlig infrastruktur. Det handler ikke blot om, at vi som personer kan komme til og fra arbejde. Det handler også om, at vores infrastruktur skal være robust i en grad, så udenlandske investorer kan se, at de i Danmark får mulighed for at fastholde en stabil produktion, og har en mobil og fleksibel arbejdsstyrke at trække på, samtidig med at varer m.v. kan komme let ind og ud af landet. Gode havne, lufthavne med mange internationale destinationer, gode veje og et robust jernbanenet er derfor blandt de forhold, som udenlandske investorer lægger vægt på. Der kan vi se, at flere lande i OECD er mere ambitiøse end Danmark, og derfor går vi glip af arbejdspladser i Danmark og dermed også den innovation, som er så vigtig for landet.

Relateret indhold