Et nyt samarbejde mellem Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier og producenten Rheinzink skal give blikkenslagere mulighed for at udvikle deres kompetencer – også efter svendeprøven er i hus.
Parterne har været i dialog gennem længere tid, men har nu formelt indgået et samarbejde, der skal give faglærte blikkenslagere adgang til praksisnær videreuddannelse med særligt fokus på falsearbejde.

Europæisk fællesskab: EuroSkills i Herning bliver det største nogensinde
– Vores fælles vision er at skabe muligheder for at vedligeholde og videreudvikle blikkenslagerens kompetencer i takt med branchens krav, siger Kenneth Østergård Lauridsen, uddannelsesleder for el- og VVS-uddannelserne på Herningsholm.
Årlig temauge
Som en del af aftalen indføres en årlig temauge, hvor kursister kan fordybe sig i teknikker og detaljeløsninger. Producenten bidrager med opdaterede undervisningsplatforme, mens erhvervsskolen stiller værksteder og erfarne undervisere til rådighed.

Sætter gang i svanemærket kontorfællesskab – etape 2 er lige på trapperne
– På den måde får blikkenslagerne en unik mulighed for at finpudse deres teknikker, selv lang tid efter man er færdiguddannet, tilføjer Kenneth Østergård Lauridsen.
Værksted og virkelighed
Samarbejdet blev officielt markeret den 20. maj, hvor repræsentanter fra Rheinzink besøgte Herningsholm for at få indblik i undervisningen og faciliteterne. Her blev de blandt andet vist rundt i skolens blikkenslagerværksted, der er et af de største i Danmark.

Cirkelformet fælleshus: Millionprojekt binder Herning-skoler sammen
– Herningsholm har et stærkt fagligt miljø og faciliteter, der gør det muligt at samle håndværkere omkring praksisnær læring, udtaler adm. direktør i Rheinzink, Anne Mette Weng.
Arbejder ofte alene
Jackie Lykke, faglærer på Herningsholm, skal facilitere de kommende kurser. Han ser samarbejdet som en mulighed for både teknisk fordybelse og faglig sparring:

Markant stigning i antallet af svanemærkede daginstitutioner
– Som blikkenslager arbejder man ofte alene, og derfor er det ekstra værdifuldt at skabe et rum til faglig sparring. Kursisterne kommer til at møde et værksted og et hold undervisere, der gerne vil lege sammen dem – mestre og faglærte – uanset hvilket niveau, de er på
Målet er at ruste håndværkerne til fremtidens krav gennem praksisnære forløb, hvor både detaljegrad og teknisk præcision er i centrum. Kursisterne får mulighed for at eksperimentere og stille spørgsmål i et miljø, hvor høj faglighed er i fokus.