Erfaren halentreprenør bygger ny hal i Randers – bl.a. af materialer fra den gamle

Gråkjær skal stå for både nedrivning og nyopførelse af Dronningborghallen i Randers, der har været lukket i mere end to år på grund af dårlig stand. Halgulv, limtræsbjælker mv. genbruges i den nye hal.
Visualisering af ny hal set udefra. Hallen er udefra ligesom opdelt i to: Til venstre med facade i træ - til højre en grå facade hvor folk går ind
Den nye Dronningborghal skal kunne rumme de samme aktiviteter og idrætsgrene som den gamle. Dertil skal den opføres med mulighed for fremtidig udvidelse. Visualisering: GPP Arkitekter

På Udbyhøjvej i det nordøstlige Randers ligger den lokale Dronningborghal og frister til sport, leg og samvær. Den kommunale idrætshal har dog længe været lukket siden marts 2023 på grund af alvorlige bygningsskader, der udgjorde en sikkerhedsrisiko for brugerne. Den skal derfor rives ned og en spritny hal skal opføres.

Projektets totalentreprise har været i EU-udbud, som den erfarne idrætshalsentreprenør Gråkjær nu har vundet. Den Holstebro-baserede entreprenør har også fået tildelt nedrivningen af hallen.

Læs også

Et modigt koncept: Vinderteams vilde forslag vil skabe flodliv i Randers

I stedet opføres en 2.292 kvm hal til et budget på 49 mio. kr.

Den nye Dronningborghal bliver opført så fleksibelt som muligt. Den skal have de samme funktioner som den oprindelige hal, hvor der var mulighed for at dyrke en bred vifte af idræts- og bevægelsesaktiviteter så som håndbold, fodbold, gymnastik, badminton, basket, bordtennis mv. Her kommer ligeledes tilskuerpladser, omklædningsfaciliteter og depotplads.

Dertil skal der i nybyggeriet være plads til nytænkning, nye aktiviteter og en god mulighed for fremtidig udvidelse.

Visualisering af foyeren. Til højre en skranke med rødt foran, hvor en kvinde taler med to børn - det ene barn har et skateboard i hånden. Langs den anden væg til højre sidder folk på bænke
Den nye Dronningborghal opføres med en foyer, der giver mulighed for multifunktionalitet. I stedet for anlæggets vestlige længe, der også rives ned, kommer der en helt ny rytmesal. Visualisering: GPP Arkitekter

Der har været fokus på genbrug i udbuddet, og så meget som muligt fra den nuværende hal skal derfor genbruges i den nye. Således vil alt anvendeligt inventar fra den eksisterende hal som f.eks. tribunestole, halgulv og limtræsbjælker blive genanvendt i den nye hal.

Erfaren entreprenør

Blandt de tre virksomheder, der bød ind på opgaven, var Gråkjær den entreprenør, der bedst levede op til alle kravene. Formand for sundheds-, kultur-, og idrætsudvalget i Randers Kommune, Louise Høeg, siger: 

– Det var tre gode og spændende projektforslag, vi skulle tage stilling til efter udbudsrunden. Jeg er meget glad for, at vi nu har valgt et projekt, der leverer op til vores forventninger. Ligesom det helt sikkert er en styrke, at vi har valgt en meget erfaren og robust entreprenør.

På CV’et har den vindende totalentreprenør bl.a. Arena Svendborg, der blev indviet i februar i år, Guldboxen i Nykøbing Falster, der stod færdig i sommeren 2023, og Toftlund Sport & Fritidscenter, der forventes at stå klar til brug om et års tid. Læs mere om den her:

Læs også

Sporten får gode rammer i Toftlunds nye, 70 mio. kr. fritidscenter

Ud over Gråkjær var også totalentreprenørerne C.C. Contractor og Dansk Halbyggeri i entreprise med HPH Totalbyg prækvalificeret til at byde på halopgaven i Randers.

Første spadestik ventes at blive taget til oktober i år. Den færdige hal kan tages i brug i sommeren 2027.

Relateret indhold