De grønne energimærker A og B fylder gradvist mere i det samlede salg af huse, viser en ny opgørelse fra Boligsiden. Således havde 10 % af de villaer og rækkehuse, der blev solgt i 2024, det højeste energimærke A. Det er den højeste andel i 10 år og resultatet af en generelt stigende tendens.
Således har andelen af boliger med de bedste energimærker de seneste år ligget på 8-9 % af det samlede hussalg.
Samtidig er andelen af solgte huse med energimærke B eller C også blevet større i 2024. Omvendt er andelen af solgte huse med energimærkning F eller G blevet mindre.
![tabel der viser udviklingen af boliger solgt på baggrund af energimærke A til G](https://dagensbyggeri.dk/wp-content/uploads/2025/02/Energimaerke-Solgte-villaer-og-boliger-fordelt-paa-energimaerke-Kilde-Boligsiden.jpg)
– Energimærket er blevet et vigtigt pejlemærke for mange boligkøbere, og huse med de bedste energimærker er i høj kurs, siger kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden, Birgit Daetz.
5.000 kroners forskel
Imens de grønne energimærker fylder mere i salget, er det samtidig husene med de bedste energimærker, der sælges til de højeste priser.
I december 2024 var den gennemsnitlige salgspris for villaer og rækkehuse med energimærke A på landsplan 25.998 kroner per kvadratmeter. Det er noget højere end for energimærke B, hvor den gennemsnitlige salgspris er 20.754 kroner per kvadratmeter.
![](https://dagensbyggeri.dk/wp-content/uploads/2025/02/tagensvej-pka-375x250.jpg)
Et kæmpe uudnyttet potentiale: Første bygninger får svanemærket driften
– Generelt falder prisen i takt med, at man rykker ned i energimærke. Men der er en relativ stor forskel i prisen på huse med energimærke A og B. Hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris typisk svinger med 1.000-2000 kroner mellem de enkelte energimærker, er der i december 2024 mere end 5.000 kroners forskel i kvadratmeterprisen for Energimærke A og B, forklarer Birgit Daetz.
![Graf med farver for hvert energimærke A til F](https://dagensbyggeri.dk/wp-content/uploads/2025/02/Energimaerke-salgspris-fordelt-paa-energimaerker-Kilde-Boligsiden-1200x791.jpg)
Fælles for alle energimærkerne er, at priserne er steget de seneste fem år. Således var den gennemsnitlige salgspris i december 2024 mellem 12 og 23 % dyrere end samme måned i 2019.
Gule og orange energimærker fylder mest
Trods fremgang i salget af huse med de grønne energimærker, er det stadig husene med de gule og orange energimærker, der fylder mest i det samlede hussalg.
I 2024 havde 35 % af de solgte huse energimærke C, imens 28 % havde energimærke D.
![](https://dagensbyggeri.dk/wp-content/uploads/2025/02/Bygningsvedligehold-foto-Energiforum-Danmark-375x234.jpg)
Energiforum: Nulemissions-byggeri er muligt – men store ændringer skaber udfordringer
– Det pudsige er, at der alligevel lader til at være en skillelinje i udviklingen, for salget af huse med energimærke C og D bevæger sig i hver sin retning. Energimærke C fylder mere i salget, imens der i de seneste år er solgt lidt færre huse med energimærke D, siger Birgit Daetz og tilføjer:
– Det hænger sammen med energirenoveringen. Det er ikke alle, der kan renovere deres bolig til et energimærke A. Men mange kan løfte deres bolig til energimærke B eller C. Derfor fylder disse grupper også mere i salget, og det er formentlig en tendens, som vil fortsætte i de kommende år i takt med et øget fokus på værdien af energirenoveringen.