Grønt og rundt: Industrivirksomhed bygger nyt domicil

Der er tænkt genbrug og bæredygtighed hele vejen rundt om Modu Valves nye, runde domicil, der opføres Vejle. Lokale Ravn Arkitektur står bag den bemærkelsesværdige bygning.
Halvdelen af et rundt domicil i træ ses for enden af en træbro, der går over en lille sø.
Den store tagflade dækkes af et grønt ’tæppe’ af sedum samt et solcelleanlæg, der kan forsynes både administration, lager og udlejningslokaler. Højlageret ligger i midten af bygningen. Visualisering: Ravn Arkitektur

Når den vejlensiske industrivirksomhed Modu Valves i juli 2025 flytter godt 8 km nordpå – fra Ferrarivej i det sydlige Vejle og ind i virksomhedens nye domicil på Løversysselvej 4, er det et væsentligt mere grønt byggeri med både værksted, højlager og administration, der tager imod. Dertil er der blevet plads til fire udlejningskontorer.

Bygherres klare ønske om klimavenlige tiltag vil bl.a. være tydeligt i materialevalget: Det cirkelrunde domicil på ca. 5.000 kvm i 2 etager udføres med en bærende konstruktion i CLT og limtræ. Klimaskærmen er opbygget i lette træfacader beklædt med Thermowood. Interiøret tegnes af det iøjnefaldende gridloft med bærende limtræsbjælker i to retninger.

Læs også

M. Goldschmidt Ejendomme matcher hele strømforbruget med energi fra jysk solpark

Gårdrum og atrium bliver belagt med genbrugstegl i varme toner. Indvendigt i administrationsbygningen er alle overflader beklædt med enten mørk kork eller krydsfiner som erstatning for malerbehandling for at tilgodese ’design for adskillelse’ samt et godt, akustiske indeklima.

Mørkbejdset genbrugstræ

Fast inventar vil være udført i mørkbejdset genbrugstræ, mens husets facader beklædes i træ. Det samme gør vinduesrammerne i den store glasfacade. På taget skal der både være sedum og solceller.

Bag designet står lokale Ravn Arkitektur, der også er totalrådgiver på projektet. Ingeniør’ne tager sig af ingeniørdelen, men MBYland er landskabsarkitekt på udearealerne, hvor der bl.a. etableres regnvandsbassin.

Læs også

Et ”pionerprojekt inden for bæredygtigt byggeri” på vej til Hjortespring

Byggeriet sættes i gang i denne måned. Hovedentreprenør på projektet er Jorton.

Byggefaktas SMART anslår budgettet til 100 mio. kr.

Relateret indhold