Et ”pionerprojekt inden for bæredygtigt byggeri” på vej til Hjortespring

Et boligbyggeri med et klimaaftryk på maksimalt 5,8 CO2-ækv/m2/år kan inden for få år se lyset på Gammel Klausdalsbrovej i Herlev. Lokalplanen er i høring til d. 17. februar.
Visualisering af en sø med broer ud i vandet. Der er store træer mellem søen og boligerne i baggrunden der har et lilla skær
De 29 boliger opføres omkring den allerede eksisterende sø, der er omfattet af Naturbeskyttelseslovens § 3. Området skal fremstå vildt og rekreativt med stiforbindelser og muligheder for ophold. Visualisering fra lokalplanen: Briq

Om mindre end seks uger er der en god chance for, at erhvervs- og boligudlejningsvirksomheden kai dige bach kan komme videre med planerne om at opføre 29 boliger i op til 2 etager på Gammel Klausdalsbrovej 416 og 424 i hjembyen Herlev.

Selskabet har en udviklingsaftale med Herlev Kommune og har ved udbud vundet retten til at købe to matrikler på Gammel Klausdalsbrovej 416 og 424 i området Hjortespring. Her skal opføres både rækkehusbebyggelse og lejligheder.

Læs også

95 nye boliger bliver startskuddet til Frederiksbros etape B

Hvis lokalplanen godkendes efter endt høring d. 17. februar, forventes der ifølge Byggefaktas SMART-database byggestart allerede til april. I maj 2026 forventes boligerne til et anslået budget på 52 mio. kr. at stå færdige.

Den kommende bygherre vil udføre bebyggelsen efter den frivillige bæredygtighedsklasse og forpligter sig til Reduction Roadmap 2.0, med et klimaaftryk på maksimalt 5,8 CO2-ækv/m2/år.

Visualisering af et vue ned gennem en vej i et boligkvarter. To personer på cykel er på vej ned ad vejen, der er omgivet af grønt og træer
Området i Hjortespring skal udvikles til et boligområde med både rækkehusbebyggelse og lejligheder i 2 etager. Visualisering fra lokalplanen: Briq

Direktør Jack Thorsen Streit fra kai dige back kalder overfor Herlev Bladet byggeriet for ’et pionerprojekt inden for bæredygtigt byggeri’ og forklarer, at boligerne skal opføres i moduler bygget på fabrik, og at de bliver placeret på jordskruer, så de kommer til at svæve over jorden.

Læs også

Vartegn i Viborg: 12 etagers boligbyggeri skydes i gang

Han forventer af den grund, at de sidste 13 klyngehuse kun vil tage seks uger at montere.

Beplantede tage

Boligernes facader skal ifølge lokalplanforslaget udføres i biogene materialer, f.eks. hampblokke og træskeletkonstruktioner, der kalk- eller lerpudses i lyse jordfarver.

Visualisering oppefra af boligområde med en sø, masser af grønt og boliger med grønne tage
Mindst 50 % af tagfladen på det 2.740 boligbyggeri skal udføres som grønne tage. Visualisering fra lokalplanen: Briq

Tagbeklædninger skal udføres som integrerede solpaneler, i aluminium som er antirefleksbehandlet og som beplantet tag. Mindst 50 % af tagfladen skal udføres som beplantede tage beklædt med græs, sedum, mos, mindre planter og lignende.

Områdets ubebyggede arealer skal indrettes som grønne arealer med stiforbindelser, beplantning og træer, LARanlæg, bænke, legepladser og aktivitetsredskaber. Der skal desuden etableres en naturlegeplads på mindst 120 m2. Der skal plantes minimum 5 nye træer i lokalplanområdet. Helt generelt opføres byggeriet til glæde og gavn for biodiversiteten, kan man læse i lokalplanforslaget.

Læs også

Årets Arne med fuld fokus på natur og kultur. Se de 5 nominerede her

Ifølge SMART ér der indgået aftale med en totalentreprenør. Kontrakten er dog endnu ikke underskrevet, og navnet kan derfor ikke oplyses.

Relateret indhold