Udviklingsaftale: Friplejehjem med 120 boliger kan stå klar om tre år

PensionDanmark har indgået en udviklingsaftale med Allerød Kommune om et nyt friplejehjem med 120 boliger plus et helt nyt boligkvarter med yderligere ca. 100 boliger.
Visualisering af bygning i to etager med rødlig øverst halvdel og hvidt i bunden af bygningen. En sti gennem en eng med vilde blomster og planter fører op til bygningen
Det kommende friplejehjem i Allerød, som PensionDanmark står bag, skal drives af Diakonissestiftelsen. De 120 plejeboliger forventes at stå klar til indflytning om lidt over tre år. Visualisering: PensionDanmark

120 friplejeboliger og ca. 100 boliger er på vej i det kommende Teglværkskvarteret i Allerød. De mange nye beboere kan forvente at flytte ind i spritnye friplejehjemsboliger, senioregnede boliger og generationsbofællesskab i 2027/2028.

Det er på den 60.500 kvm store grund beliggende mellem Sortemosevej og Blovstrød Teglværksvej, som PensionDanmark har indgået aftale med Allerød Kommune om at udvikle.

Ejendomsdirektør i PensionDanmark, Marius Møller, kalder udviklingsprojektet i Allerød for en ‘værdiskabende investering’. Foto: Pension Danmark

Hele Teglværkskvarteret skal bygges med fokus på bæredygtige tiltag og sigter mod en DGNB Guld-certificering. Området skal derfor lever op til høje standarder inden for miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed. Ejendomsdirektør i PensionDanmark, Marius Møller, siger:

– Med investeringen i friplejehjemmet i Allerød vil vi skabe moderne og trygge rammer for seniorer, samtidig med at vi sikrer medlemmernes pensionsopsparinger gennem værdiskabende investeringer. Vores ambition er at tilbyde plejeboliger, hvor beboerne kan føle sig hjemme, og hvor de kan indgå i fællesskaber, som styrker deres livskvalitet.

Ældre får flere valgmuligheder

Friplejehjemmet bliver en central del af Teglværkskvarteret. Det øvrige boligkvarter får ud over de omkring 100 boliger til en blandet målgruppe også en række fællesfaciliteter. For Allerød Kommune er projektet en vigtig milepæl, der kan imødekomme det stigende antal ældre borgere i kommunen.

Læs også

Flere nye stationer: Førerløse tog vil forbinde Farum og Hillerød

– Det glæder mig, at vi med det nye friplejehjem giver vores ældre flere valgmuligheder for et godt liv. Heldigvis lever vi længere og er sunde og friske meget længere end tidligere. Derfor er der behov for flere måder at bo på, når vi bliver ældre. Det får vi med det her projekt, hvor der både vil være friplejehjemsboliger, senioregnede boliger og bofællesskaber, siger borgmester Karsten Längerich.

Livskvalitet og tryghed

Det er Diakonissestiftelsen, der skal stå for drift og pleje af det kommende friplejehjem.

Læs også

Top10: Plejeboliger med byggestart i 2024

– Omsorg, faglighed og medmenneskelighed er kerneværdier for os, og som beboer på det kommende plejehjem skal man opleve livskvalitet og tryghed i tidssvarende rammer, lover Anette Christoffersen, adm. direktør i Diakonissestiftelsen.

Relateret indhold