WindowMaster fortsætter vækstrejsen: Opkøber tysk produktionsanlæg  

Den danske CleanTech-virksomhed har netop opkøbt sine produktionsfaciliteter i Tyskland. Med ejerskabet skal produktionskapaciteten udvides, og forsyningskæden optimeres, fortæller direktøren.
Foruden at øge produktionskapaciteten ønsker WindowMaster at modernisere faciliteterne, så de i fremtiden drives af el fremfor gas, hvormed fabrikken kan bidrage til vores Net Zero-mål i 2030, lyder det fra CEO Erik Boyter. Foto: PressConnect.

CleanTech-virksomheden WindowMaster, der er specialiseret inden for naturlig ventilation, brandventilation og facadeautomation, har opkøbt sine tyske produktionsfaciliteter i Herford.

Virksomheden har tidligere lejet faciliteterne, der med sine 5.700 m2 er centrum for selskabets globale produktion, og opkøbet er en strategisk beslutning, der skal fremtidssikre produktionen i Europa.

Læs også

Skou Gruppen ønsker grønnere ambitioner i udbuddene

Det fortæller CEO i WindowMaster, Erik Boyter:

– Opkøbet er en vigtig del af WindowMasters fortsatte vækstrejse. Vi har de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel fra vores kunder i hele verden, men særligt i Europa, hvor Danmark, Tyskland og England har drevet en stor del af efterspørgslen.

WindowMaster har tidligere lejet faciliteterne på 5.700 m2. Foto: PressConnect.

Han tilføjer:

– Med ejerskabet af vores produktionsfaciliteter kan vi udvide vores produktionskapacitet og optimere forsyningskæden, så vi kan fortsætte vores vækstrejse og imødekomme efterspørgslen fra både nye og eksisterende kunder.

19 % flere ordrer

Den voksende efterspørgsel på naturlige og intelligente ventilationsløsninger afspejles allerede positivt i forretningen:

Det seneste halvårsregnskab for årets første seks måneder viste en stigning i omsætningen på 22 % sammenlignet med samme periode sidste år samt en firedobling af resultatet målt på EBITDA.

Læs også

Stor interesse for flere VE-projekter i østjysk kommune

Samtidig kunne WindowMaster præsentere et samlet ordreindtag på 278 mio. kroner de seneste 12 måneder, hvilket er en stigning på 19 %:

– Vores vækst er et resultat af en stærk efterspørgsel på innovative løsninger, der både forbedrer indeklimaet og nedsætter CO2-aftrykket i byggeriet. Særligt renovering af bygninger er en vigtig og energieffektiv del af løsningen på klimaudfordringerne, og det udgjorde 70 % af vores omsætning sidste år. Vi oplever generelt, at flere beslutningstagere inden for byggeriet ønsker at investere i energieffektive løsninger, siger Erik Boyter.

WindowMaster overtager officielt produktionsfaciliteterne den 1. oktober.

Relateret indhold