Milliardforlystelsespark mangler lidt i lokalplanen

Hotellet til den planlagte forlystelsespark i Billund kan være for højt, vurderer kommunens Teknik- og Miljøudvalg.
Billund Kommune har brug for en visualisering for at kunne se, om det 53 meter høje hotel kommer til at passe ind. Visualisering: Gram & Jeppesen Group.
Billund Kommune har brug for en visualisering for at kunne se, om det 53 meter høje hotel kommer til at passe ind. Visualisering: Gram & Jeppesen Group.

Billund Ø

  • – Har en pris på 10 milliarder kroner, hvor der kun er en enkelt ukendt investor.
  • – Entreprenørfirmaet Gram & Jeppesen står for byggeriet.
  • – Hovedansvarlig er Peder Jørgen Jeppesen.
  • – Der skal efter planen være 300.000 kvadratmeter forlystelsespark, 4400 parkeringspladser og et 53 meter højt hotel med 1000 værelser.
  • – Er planlagt til 2022.

En forlystelsespark til ti milliarder kroner på 300.000 kvadratmeter skal efter planen stå klar i Billund i 2022. Tirsdag eftermiddag var lokalplanen til det byggeri på tale i Teknik & Miljøudvalget i Billund Kommune.

Her var kommunen optimistiske omkring byggeriet. Det siger udvalgsformand Per Nyhus fra Dansk Folkeparti.

– Vi skal være helt sikre på det høje hotel, inden vi sætter gang i lokalplanen, så vi har brug for en visualisering for at se, hvordan det nogenlunde kommer til at se ud.

Teknik- og Miljøudvalgsformand Per Nyhus{break}Billund Kommune

– Vi er tæt på at sætte lokalplanen i gang, men udvalget syntes, at det var et virkelig spændende projekt. Vi er dog usikre på, om det 53 meter høje hotel passer ind i omgivelserne, og så skal antallet af parkeringspladser passe til parken derude. De 4400 pladser var for meget, siger Per Nyhus.

Han håber på, at lokalplanen kan være klar til godkendelse om et lille år.

– Nu har vi sat gang i planerne, og der er en masse ting, der skal undersøges. Derefter skal forvaltningen bruge en masse timer på at gå det igennem. Så skal den sendes i en otteugers høring, og så skal den godkendes. Jeg kunne også forestille mig, at projektmageren har en hel hær, der står klar til at løse de udfordringer, der måtte komme, siger Per Nyhus.

Projektmageren hedder Peder Jørgen Jeppesen. Han ejer entreprenørfirmaet Gram & Jeppesen Group, der står bag. Det er ikke lykkedes Dagens Byggeri at fange ham til en kommentar på trods af gentagne henvendelser.

For højt til loftet

Hotellet er den klart største anke i Teknik- og Miljøudvalget, da man frygter, at den ikke kommer til at passe ind i bybilledet. Dens 53 meter lyder nemlig af meget på skrift, og derfor ønsker byrådet en visualisering.

– Vi skal være helt sikre på det høje hotel, inden vi sætter gang i lokalplanen, så vi har brug for en visualisering for at se, hvordan det nogenlunde kommer til at se ud. Vi har dog ikke sat en tidsramme på projektet, men det er i alles interesse, at det går så hurtigt som muligt, for planen står og falder med den visualisering, siger Per Nyhus.

Han indrømmer, at projektet lyder vildt med dens pris på 10 milliarder kroner plus dens størrelse på en dobbelt udgave af Legoland. Det tærer dog ikke på hans optimisme.

– Det virker selvfølgelig meget voldsomt, men jeg håber, at det kommer i gang. Men hvis nu man vender den om, hvilke interesser har han så i at sætte et byggeri i gang, hvis ikke det bliver til noget?, siger Per Nyhus.

Han bekræfter samtidig, at der er plads til byggeriet på den lokation, der er valgt.

– – Det virker måske lidt vildt og urealistisk, men vi skal huske på dengang, Lalandia kom hertil, selvom det var i en anden kaliber. Det var også vildt, og det var der heller ikke mange, der troede på, at det kunne lade sig gøre. Så man skal ikke afskrive store byggerier, bare fordi de er store, siger Per Nyhus.

Personen betyder intet

Projektmageren Peder Jørgen Jeppesen har, som tidligere skrevet i Dagens Byggeri, en kedelig række af konkurser bag sig. Han har tidligere været involveret i 18 firmaer, der er gået konkurs mindre end 12 måneder efter, han er udtrådt af virksomheden.

Hans person var dog ikke et emne på nogen måde til tirsdagens møde.

– Personen bag byggeriet fyldte ikke noget. Det er heller ikke det, man skal lægge til grund, for det hører ikke til der. Det er projektet, der er i fokus, og der vil altid være den risiko, at folk ikke udnytter planen, og at vi i udvalget derfor har spildt vores tid. Når folk selv henvender sig, har de jo også altid selv en interesse i at bygge noget, siger Per Nyhus.

Byggeriet har en enkelt investor bag, men det er endnu ukendt, hvem det er, der spytter 10 milliarder i projektet, der får navnet “Billund Ø”.

Relateret indhold